Het Groninger Museum komt vanaf november met een grote tentoonstelling over de Rolling Stones

In de deels interactieve tentoonstelling zijn ruim vierhonderd objecten te zien uit de verzameling van de Britse popgroep. Naast instrumenten en kostuums worden ook persoonlijke dagboeken en podiumontwerpen getoond. Bezoekers krijgen daarnaast zeldzame audio- en videofragmenten voorgeschoteld.

“We zijn ongelooflijk blij dat we de Rolling Stones weer naar Groningen kunnen brengen na hun legendarische concert in 1999”, vertelt museumdirecteur Andreas Blühm. “De tentoonstelling brengt goede herinneringen naar boven en geeft uitgebreid inzicht in dit vierkoppige culturele fenomeen dat van grote invloed was op de twintigste eeuw en nog steeds is.”

De tentoonstelling reist onder meer langs de Verenigde Staten en Azië, en gaat daarna in een vernieuwde vorm door Europa. Groningen heeft dan de primeur. De expositie is te zien van november 2020 tot 28 februari 2021.

Het is niet de eerste keer dat het Groninger Museum een expositie wijdt aan beroemde popartiesten. Eind 2015 opende er een tentoonstelling over David Bowie, die veel aandacht trok en werd verlengd nadat de zanger begin 2016 onverwachts overleed.